Hjärtan i etiskt guld att önska

THE ULTIMATE GIFT GUIDE – Nr 12

Chopard Happy Hearts i ”the Golden version” är vad vackra Léa Seydoux, huvudrollsinnehavare i ”No Time To Die”, bär. Underbara fyllda hjärtan i roséguld med ett mindre hjärta där en Happy Diamond trillar omkring. Hjärtmotivet står i centrum i kollektionen och Caroline Scheufele påpekar att cœur – det franska ordet för hjärta – kommer från det latinska ordet coret vilket i sin tur betyder mod och är synonymt med tapperhet.

I kollektionen ingår armband, örhängen, hänge och halsband, och alla delar är lika förföriska. Sedan 2018 använder Chopard bara etiskt framtaget guld i sina smycken. Detta guld bryts av småskaliga verksamheter som garanterar att de utvinner guld under miljömässiga och etiska förhållanden. Ofta är det små gruvor som levererar guldet, och vinsten går tillbaka till byarna vilket gör att barnen kan få utbildning.

Smyckena är lätta och smidiga att bära och Caroline Scheufele, kreativ chef för Chopards juvelsida, säger att dessa smycken är den perfekta julgåvan till modiga kvinnor som är noga med vad de bär.

AV: Britta Rossander