En personlig kökskniv

THE ULTIMATE GIFT GUIDE – Nr 9

Efter år av hantverk av jaktknivar och svärd började Quintin Middleton också göra köksknivar. Det var ungefär ett decennium sedan, och det var en hård start, med få försäljningar. En dag drog en kock från Charleston honom åt sidan och sa att även om hans blad var vackra, var de inga precisionsverktyg som behövs i ett kök. Så hantverkaren från South Carolina studerade kockar på jobbet för att förstå hur man formar bättre verktyg för dem, och skapade lättare, tunnare och mer ergonomiska knivar som fortfarande håller en knivskarp egg.

Nu svär prisbelönta kockar vid dem, och han lanserade sin Echolinje med blad för att ge sin kunskap till ett prisvärt alternativ för kockar. Men för dig erbjuder han en skräddarsydd kniv som börjar med en konsultation, där han hjälper dig att hitta rätt storlek, form och bladmaterial för att komplettera din matlagning. Han kan smida en klassisk åttatums kockkniv för allmänt bruk, ett avlångt blad specifikt för att skiva eller en japansk nakiri designad för att skära grönsaker. Du väljer färgen på handtaget också, eftersom Middleton själv färgar lönnträ. Det blir inte bara en vacker kniv utan även din nya bästa vän i köket.