Present med tyngd

THE ULTIMATE GIFT GUIDE – Nr 15

Royal Oak (RO) Offshore Chronograph i roséguld med gummiband och roséguldsspänne är en klocka som tar för sig på handleden. Vid köpet följer det med ett svart alligator- band att byta med, vilket är lätt tack vare Audemars Piguets ”Interchangeable Strap System”. Många ansåg när modellen lanserades 1993 att AP riskerade att skjuta sig i foten. Den var stor (42 mm) och tog plats. Emmanuel Gueit fick uppdraget att formge Offshore-modellen som en variant av ikonen Royal Oak från 1972. Uppdraget var klart uttalat – den ska ta för sig och attrahera en ny grupp av konsumenter vilket den genast gjorde.

Lite kuriosa är att när modellen introducerades på Baselmässan stormade Gérald Genta, designer av den ursprungliga modellen, in i AP:s monter och skrek: ”You killed my baby!”, och någon sa att den såg ut som en val. Tänk så fel de hade!

Urtavlan på denna variant är svart med Méga Tapis- seriemönster. Bakboetten har safirglas, tryckknapparna är i ceramica och kronan är skruvad. Boetten är vattentät till 100 meter och verket är av inhouse-tillverkning, kaliber 3126/3840.

Av: Britta Rossander