Skräddarsytt av högsta kvalitet

The Ultimate Gift Guide – Nr.6

En skräddarsydd kostym från Götrich är den perfekta presenten till varje man med stil. Skrädderiet är ett av Europas äldsta, med anor från 1700-talet, och driver idag en modern ateljé på Humlegårdsgatan 19 i Stockholm.

Skapandet av varje plagg börjar med ett unikt mönster baserat på kundens individuella mått och designval. Tillsammans med skrädderiets rådgivare bestäms sedan tyg, snitt och detaljer kring slag och fickor. Allt för att tillsammans skapa det perfekta resultatet för varje kund.

Nästa steg är att en så kallad. “toile” sys upp. Ett prototyp-plagg för att avgöra hur mönstret passar på kundens tredimensionella kropp och en möjlighet för kunden att bekräfta sina olika designval. Först efter att toilen provats sätter man saxen i tyget. Inte mindre än tre provningar görs innan man kan anse sig färdig. Alla detaljer såsom knapphål och kantsömmar sys för hand av skickliga skräddare.

Hos Götrich hittar man tusentals tygprover från alla de stora husen i Italien och England såsom Loro Piana, Caccioppoli, Drago, Holland & Sherry, Dugdales, Fox och Hardy Minnis. Man gör även en mindre kollektion av handsydd konfektion (Ready-To-Wear) som sys på samma hantverksnivå som de skräddarsydda plaggen.

Presentkort kan köpas digitalt på gotrich.com/gift-card och där kan man även direkt boka in en tid för konsultation.

Av: Alexander Ocean