Med koll på tiden i den 37:e upplagan av America’s Cup

Den 22 augusti är det öppningsceremoni inför ett förväntat stort antal besökare i Barcelona.

Alla båtar kommer att ha samarbete med ett klockmärke, och på Watches & Wonders möttes vi av två tävlingsbåtar upphängda i respektive sponsormonter. Det var som väntat Luna Rossa Prada Pirelli i Panerais monter, men överraskningen var att Alinghi Red Bull Racing var placerade i Tudors monter.

De sex båtarna som aspirerar på den åtråvärda trofén har varit på plats i Barcelona i månader. Alinghi Red Bull Racing hittade vi vid akvariet och Luna Rossa Prada Pirelli utanför hamnens södra flank mot W Hotel. Louis Vuitton Cup (Challenger Selection Series) leder fram till Louis Vuitton America’s Cup där vinnaren av LV Cup den 12 oktober kommer att tävla mot nuvarande innehavaren av America’s Cup-bucklan – Emirates Team New Zealand.

panerai_1466
SUBMERSIBLE QUARANTAQUATTRO LUNA ROSSA TI-CERAMITECHTM PAM01466 och PAM01543 spelar huvudrollen för Ti-CeramitechTM, ett material med hög prestanda och som efter sju års forskning och utveckling äntligen släpptes ut i ljuset. Det har en tio gånger högre ”brottseghet” än traditionell keramik. Tillgänglig från juli 2024.

Självklart firar Tudor som lite överraskande gått in som partner till båten med det legendariska namnet Alinghi, båten och teamet som skrev historia när de vann för Schweiz 2003. För att fira det nya partnerskapet lanserar de två helt nya Pelagos FXD-modeller: en kronograf och en modell utan komplikationer inspirerad av yachting. Både Pelagos FXD och Pelagos FXD Chrono bryter ny mark för Tudor, med element inspirerade av de material som används i America’s Cup AC75 racingbåtar för hydrofoil.

”Självklart firar Tudor som lite överraskande gått in som partner till båten med det legendariska namnet Alinghi, båten och teamet som skrev historia när de vann för Schweiz 2003.”

Teamet för Luna Rossa Prada Pirelli tänjer på gränserna i America’s Cup och Panerai tillverkar verktyg
i nya material med högteknologiskt innehåll som blir redskap för navigatörerna i seglingsteamet.

Panerais resa med America’s Cup startade 2017 och två år senare blev de officiell sponsor för Luna Rossa Prada Pirelli. Partnerskapet kändes naturligt med företagets historiska koppling till den marina världen. De har boetter av kolkomposit, titan och stål och de har vad som krävs för att sitta på handlederna till en utmanare i historiens mest konkurrenskraftiga yachtrace.

Text: Britta Rossander

Cartier