Cartier-Prive-Tortue-Watch

Nyheter från Cartier

Cartier imponerade med flera nya vackra klockor, både när det gäller färg och form, under klockmässan Watches and Wonders i Genève. Här kan ni läsa om deras gnistrande läckra nyheter. 

Santos

Santos de Cartier Dual Time Watches and Wonders 2024 Robb Report Sweden
Santos de Cartier Dual Time

Totalt presenterade Cartier åtta olika versioner av Santos där en av de mest stilrena är en Dual Time som visar två tidszoner vilket är perfekt för den som reser mycket. Helheten är mycket elegant med boett i stål. Urtavlan har en grå borstad sunray-finish som gör sig mycket snyggt till stålboetten, den andra tidszonens urtavla är placerad vid kl 6 och har en lättare grå nyans. Precist den övre kanten av tidzonens urtavla visas även dag/natt-indikation och datum via ett fönster vid kl. 3. Storleken är 40.2 x 47.5 mm och höjden är 10.1 mm och den har ett automatverk samt är vattentät till 100 m. Fortsättningsvis i den mer tidlösa stilen av Santos de Cartier finns det även en version i bicolor, stål och guld, samt två storlekar i stål med brun vacker urtavla. 

En av nyheterna som sticker ut på ett mer ovanligt sätt med sin komplikation är Santos-Dumont Rewind som visar tiden tvärtom. Både häftig och rolig detalj där det tar en stund innan man vänjer sig med den omvända tidsvisningen. Boetten är i platina, storlek 31.5 x 43.5 mm med en höjd på 7.3 mm och kronan har en chabochonslipad rubin som stämmer snygg ihop med urtavlans vinröda färg. Modellen är limiterad och finns endast i 200 exemplar. Klockan har ett automatverk, vattentät till 30 m och baksidan är graverad Alberto Santos-Dumont. Till klockan ingår en lackad trälåda i palladiumfinish och insidan är i grå alcantara. I kollektionen lanseras även tre andra färger som visar tiden på traditionellt vis, i färgerna grönt, grått och blått som är i samma storlek med automatverk där den gröna versionen också är limiterad till 200 exemplar. 

Reflection De Cartier

1. Reflection De Cartier Watches and Wonders 2024 Robb Report Sweden
Reflection De Cartier Watches and Wonders 2024

Reflection De Cartier är en kollektion som bjuder på en härlig dos vacker elegans. Vid första anblicken ser man ett armband i större storlek men om man tittar mer noga i kanten av öppningen sitter en klocka på insidan. En mycket fin detalj för den som vill ha en juvelklocka och på den andra sidan av öppningen, mitt emot urtavlan, är det en polerad yta som gör att det blir en reflektion av klockan, så därav namnet, Reflection De Cartier.

Armbandet finns i fem olika versioner där tre är i vitt guld med stenar samt en vardera i antingen roséguld eller gult guld. Klockan har ett quartzverk och är vattentät till 30 m.  

Animal Jewellery Watches 

Cartier Animal Jewellery
Cartier Animal Jewellery

Cartier bjuder alltid på glittrande nyheter som är fantastiskt vackra kreationer. De är tio till antalet där tre är Animal Jewellery Watch. Klockorna har ett mönster i en blandning av zebra och krokodil dessutom är klockans form härligt speciell med runda böljade linjer från båda håll. Ytterkanten är snyggt dekorerad med färgstarka stenar som rubiner, tsavoriter och svarta spineller som påminner som krokodilens rutiga skinn och för zebramönstret är det svart lack kombinerat med diamanter. En av klockorna är i vitt guld med diamanter på urtavlan och den andra är i roséguld och har diamanter på urtavlan, slutligen, den sista är i gult guld med en urtavla i svart onyx. Alla har ett quartzverk.

De visade även tre nya versioner av juvelklockor där djuret håller i klockan med sin mun och de olika versionerna är panter, krokodil och tiger. De två första, panter och krokodil, är i vitt guld och den sista, tiger, i gult guld och de är beströdda med diamanter och andra färgstarka ädelstenar. Alla har quartzverk.

Slutligen är det fyra juvelklockor där djuren sveper runt urtavlan. Tre med krokodil och en med signaturdjuret panter. Alla är med diamanter både på djur och urtavla där pantern är den som har mest färgstarka ädelstenar. Alla har ett quartzverk. 

Cartier Privé Tortue Watch

Cartier Privé Tortue Watch Monopusher
Cartier Privé Tortue Watch Monopusher

En annan trevlig nyhet är Cartier Privé som kommer i fem olika versioner med tonneauformad boett. Två stycken kronografer med monopusher-funktion som betyder att kronografen aktiveras via en knapp. Den ena har boett i platina med mörkt vinrött armband i alligatorskinn och den andra i gult guld med  mörkblått armband i alligatorskinn. Både är i storlek 43.7 x 34.8 mm med en höjd på 10.2 mm. Modellen har manuellt verk och är vattentät till 30 m. Båda klockorna är limiterade till 200 exemplar. 

De mest eleganta av dem är tre versioner av Cartier Privé Tortue Watch där två är i platina och en har diamanter på boetteringen och är limiterad till 50 exemplar och den utan diamanter är limiterad till 200 exemplar. Båda har vinrött armband i alligatorskinn. Den sista har boett i gult guld med mörkblått armband i alligatorskinn och den är limiterad till 200 exemplar. Storleken för alla tre är 41.4 x 32.9 mm med en höjd på 7.2 mm och de har manuella urverk samt är vattentäta till 30 m. 

Av: Mia Litström

Cartier