Unik Rolex Daytona kommer ut på auktion i maj

Det är sagt att den här klockan är världens enda kända Cosmograph Daytona i vitt guld.

Phillips, i samarbete med Bacs & Russo, har en annan extremt sällsynt Rolex Daytona i sina händer. Senaste årets försäljning av Paul Newmans Rolex Daytona för 17,7 miljoner dollar var ett rekord för auktionshuset. Nu har de avslöjat att en Rolex Cosmograph Daytona i vitt guld ska säljas och att man tror att det är den enda i världen. Daytonas producerar vanligtvis klockor i gult guld eller rostfritt stål för den amerikanska marknaden. Den här unika klockan blev gjord efter en specialbeställning i Tyskland 1970 och levererad till köparen 1971.

Klockan bevarades hos kunden framtill för tio år sedan, när klockan blev känd för experter. Ägaren John Goldberger svor att aldrig sälja klockan. Goldberger är välkänd inom klockvärlden som en sann “mega-collector” och har skrivit böcker som 100 superlative Rolex Watches tillsammans med volymer om Patek Philippe, Omega och Longines.

Goldberger bestämde sig dock för att säga farväl till sin unika Daytona i år och all förtjänst vill gå till välgörenhetsorganisationen Children Action, en engelsk organisation som hjälper utsatta barn och deras familjer i England de senaste 149 åren.

Den vit-guldiga cosmograph Daytone, som Phillips har döpt till “Enhörningen” på grund av sin sällsynthet, har ett estimerat utgångspris på cirka 3,18 miljoner dollar och kommer vara tillgänglig i maj som en del av Phillips Daytona Ultimatum Auction.

Cartier