I juli 2015 öppnade kocken Ciccio Sultano vad han kallar för en ”smakernas katedral”, en sammansmältning av bageri, café, vinbar, pizzeria, trattoria och kockskola. Den ligger inte långt från Sultanos 2-stjärniga Michelin-restaurang Il Duomo, i Ragusas historiska stadsdel Ibla. I Banchi, som håller öppet från tidig morgon till sen kväll, har fokus på det sicilianska skafferiet, inklusive bröd bakat på stenmalet mjöl av lokala vetesorter, ett brett utbud av sicilianska viner samt svart ravioli fylld med ricotta och citron.
Bottura: ”Bageriet och bistron fylls snabbt av pratglada unga sicilianska matälskare. Il Duomo i den gamla stadskärnan är perfekt för intima finmiddagar, men på I Banchi samlas folk för att ha roligt. Brödbakning är själva hjärtat i det sicilianska matkulturarvet, och här får det sitt allra främsta uttryck. Bistron erbjuder enkla och prisvärda rätter, präglade av mästerkocken Sultanos högt utvecklade smakkänsla.”