En plats för njutning, inspiration och rekreation. När sekelskiftespalatset Villa Skärtofta i Saltsjöbaden nyöppnar efter år av renovering är det med en storsatsning på inredning, konst och gastronomi. Med ena foten i tradition och den andra i vision, värnar och […]
Mat & Dryck
Utforska Robb Reports artiklar om mat och dryck med fokus på gourmetmat, exklusiva drycker och de senaste kulinariska trenderna för finsmakare.
Minusgrader, norrsken och konst – en svårslagen världsberömd treenighet
Gourmetmat med samisk inspiration, hundsläde från flygplatsen, scooterutflykt på älven, älgsafari på hästrygg, middag under skenet från Aurora Borelais – ja listan är lång på de olika aktiviteterna som erbjuds. Märkvärdigast av dem alla är nog den världsberömda konsten i […]
På osäker mark
I grund och botten är vinframställning den förnämaste formen av jordbruk. Bruksmetoderna som är relaterade till jordbruk och produktion på världens vingårdar, som omfattar mer än 18 miljoner hektar, har en enorm inverkan på planeten. Samtidigt hotar händelser som kan […]
Magi, ruiner & årgångschampagne
Mystik, medeltid, ruiner och kalkstensklippor.Ja, det handlar om Visby. Och faktiskt om årgångschampagne. Den medeltida staden var nämligen basen för det exklusiva event som Dom Pérignon ordnade för den utvalda skara som bjudits in för att uppleva företagets senaste vintagevin. […]
EXTREM FLASKA FÖR GOD WHISKY
Gyllene droppar i en flaska som inte kan stå upp. Ett blivande samlarobjektsom de intresserade står på tårna för. När Bentley och The Macallan bestämde sig för att samarbeta i ett whiskyprojekt var målet att skapa något som aldrig tidigare […]
Kulinariska konstupplevelser
I ett pyttelitet rum bakom en låst dörr en våning under markplan spelas en video på repeat. Den animerade filmen visar kammarspelsaktiga scenerier där fabelliknande gestalter flödar genom korridorer i ett uppskruvat tempo. Vid en första anblick hade installationen kunnat […]
Inget kött tack, men gärna ett glas Cabernet
Vad i hela friden passar egentligen till grillad zucchini? Det är exakt den frågan som toppkockar och sommelierer ställer sig i takt med att kokkonsten blir alltmer grönsaksbaserad. Inom vår matkultur har vi utvecklat en vana att dricka smakrika röda […]
Med bacchus som kompis i vinkällaren.
Under Beau Rivage Hotel på Quai du Mont Blanc i hjärtat av Genève ligger en av Europas bästa vinkällare och auktionshus för fina viner. Baghera/wines grundades 2015 av en passionerad expert med stor erfarenhet av internationella vinauktioner. Detta proffs, inom […]
Den perfekta dukningen
Mat, dryck, musik och belysning sätter tonen för festen, men det gör även din dukning. Från ultraformell till ultracasual, det är servisen som hjälper dig att skapa den stämning du önskar. VINTERTRÄDGÅRDEN – Servis, Ginori 1735 Labirinto, bestick i silver, […]
Stjärnan i norr
Kocken Simon Rogan har revolutionerat köket i norra England, där Lake Districts idylliska byar nu är hem för några av landets finaste restauranger. Man kan kalla det ”L’Enclume-effekten”. Under senvåren kör jag genom Lake District i norra England, en region […]