Mat & Dryck

Utforska Robb Reports artiklar om mat och dryck med fokus på gourmetmat, exklusiva drycker och de senaste kulinariska trenderna för finsmakare.

Extraordinärt, Mat & Dryck

JAPAN ́S MIGHTY OAK

Hur ett förvridet gammalt japanskt träd tog över whiskyns värld. Whiskyns värld kan mycket väl vara utsatt för en hype och visst kan man förvänta sig en viss grad av specialeffekter på en så smal marknad som detta. Den stora […]

Events, Mat & Dryck

Hur låter champagne?

Som en 33-minuters symfoni i tre satser. Iallafall enligt kompositören Ryuichi Sakamoto som har skapat en multisensorisk upplevelse för champagnehuset Krug. De flesta är bekanta med den kulinariska konceptet pairing – alltså idén om att komponera specifik mat och dryck […]

Mat & Dryck

Nashvilles dansande matscen

Musikens stad håller på att förvandlastill en verklig restaurangstad, med högtflygande nya satsningar från inkommande kändiskockar och den etablerade lokalbefolkningen. Under det senaste decenniet har Nashville gjort en ansträngning för att bli nästa framträdande amerikanska stad. Utöver dess kvalitetsstämpel, som […]

Extraordinärt, Mat & Dryck

Gammal värld, ny attityd

Från prisat vin till samtidskonst,vid Château Ducru-Beaucaillou i Bordeaux regerar moderniteten. Bordeaux är en uppskattad vinregion, men det har rykte om sig att vara lite stelt. För en elitegendom är incitamenten för radikal förändring få. Ta till exempel Château Ducru-Beaucaillou, […]

Mat & Dryck

Kvinnor vid rodret

En ny generation briljanta kvinnor har fått ledande roller inom vinindustrin, från små tillverkare till världens mest respekterade företag. Speciellt det senaste året har spännande nya kvinnliga beslutsfattare och vinmakare drivit utvecklingen. I Bordeaux har Saskia de Rothschild blivit den […]

Mat & Dryck

Är stilla champagne fortfarande champagne?

Absolut inte. Men Côteaux Champenois är precis lika förföriskt och framställs av många av regionens berömda vintillverkare. Att få tag i en flaska är dock inte lätt… Han bestämde sig slutligen för strax över 0,4 hektar vinstockar i området Les […]

Mat & Dryck

Waste not – Want not

Glass gjord av överblivet bröd? Kaffesump i mison? Hyllade kocken Matt Orlando har beslutat sig för att använda varenda liten bit mat som passerar genom hans kök. Måltiden på Amass börjar något oväntat vilket egentligen inte alls borde förvåna en. […]

Mat & Dryck

En historisk hyllning

Vi har sett fram emot kvällen i flera veckor. Inte bara för att man nu är minst sagt utsvulten på events efter det senaste året men för att vi har blivit inbjudna för att uppleva en blivande raritet från ett […]

Mat & Dryck

Svampfokus

Är svampar den nya grönkålen? Den ödmjuka svampen är en ny superfood och har knipit första platsen i ett antal nya aktuella och ätbara produkter som säger sig kunna stärka immunförsvaret, tillföra fukt och till och med bekämpa inflammation. Men […]