Allt fler resenärer upptäcker Dolomiterna. Den italienska alpregionen utnämndes 2016 till ett av de 21 främsta resmålen i Robb Reports januariutgåva, och i takt med den ökande populariteten blir det allt svårare att få bord på St. Hubertus, restaurangen med elva bord på Hotel Rosa Alpina i Alta Badia. I mer än 20 år har Norbert Niederkofler här skapat rätter som speglar de rustika omgivningarna, och han årgångsmärker dem alla – som till exempel 2008 års ravioli fyllda med mangold och sardiner från Lago d’Iseo och baconskum.
Bottura: ”Alta Badia är Italiens motsvarighet till Colorados Aspen, med en stark koncentration av Michelin-krogar, vinkällare i världsklass och skidvärdshus med fine-dining på mer än tusen meters höjd. Efter flera års arbete utomlands, en kort mellanlandning i New York och fotvandring i Tibet återvände Norbert Niederkofler till sina rötter här längst norrut i Italien för att öppna St. Hubertus i Relais & Châteaux-hotellet Rosa Alpina. Den trestjärniga restaurangen erbjuder två avsmakningsmenyer: Niederhoflers klassiska samt en ”bergsmeny” kallad Cook the Mountain. Båda två är häpnadsväckande upptäcktsfärder bland de alpina råvarorna och är värda att avnjuta var och en för sig, så att man inte går miste om en enda bit.”