Carnegie Bank

Salumeria Roscioli

När Bottura besöker Rom är det två ställen han inte kan motstå: Det ena är Salumeria Roscioli, en familjeägd delikatessbutik med bageri och en omtyckt restaurang med utmärkt vinkällare. Det andra är Pipero al Rex, en restaurang med sex bord inhyst i Hotel Rex i centrala Rom som lockar Bottura med sin spaghetti alla carbonara. 

Bottura: ”Det är omöjligt att välja bara ett favoritställe i Rom, så jag måste nämna åtminstone två. Salumeria Roscioli för den otvungna stämningen, de exceptionella råvarorna och det gemytliga läget alldeles intill Piazza de’ Fiori. Här kan man välja från ett stort utbud av antipasti, focaccia, ost, kallskuret och smaksättare, och avrunda besöket med en av stadens bästa cacio e pepe (pasta med pecorino-ost och svartpeppar). När man väl hittat den här guldgruvan vill man aldrig lämna den. 

En annan favorit i staden är Rex, som drivs av den muntre källarmästaren och sommelieren Alessandro Pipero. Den begåvade kocken Luciano Monosilio gör den mest autentiska, mäktigaste och krämigaste carbonara som finns.”