Carnegie Bank

L’argine A Vencò Friuli

Kocken Antonia Klugmann, född i Trieste, uppmärksammades först på Venissa, Gianluca Bisols restaurang och vinbar på ön Mazzorbo i Venediglagunen. I december 2014 öppnade hon sin egen lilla restaurang med 15 bordsplatser i Dolegna del Collio, i provinsen Gorizia. Hon serverar ambitiösa avsmakningsmenyer bestående av rätter som kastanje-gnocchi med blomkål och mynta eller carpaccio med benmärg, björkblad och svartkål. Redan efter ett år belönades restaurangen med en stjärna i Guide Michelin. 

Bottura: ”Vid slutet av en lång grusväg får man plötsligt syn på ett grönt hus med restaurang och trädgård. Den drivs av Antonia Klugmann i en av landets mest intressanta vinregioner, nära gränsen mellan Italien och Slovenien. L’Argine är den perfekta platsen för verklighetsflykt. Föreställ er en sensommarlunch med utsikt över trädgården genom panoramafönstren. En signaturrätt som risotto burro e salvia (risotto med smör och salvia) sammanfattar Klugmanns matfilosofi: kraftfull enkelhet.”