Dansande diamanter och rosétonat guld

The Ultimate Gift Guide – Nr.21

Serien Happy Sport har blivit som en symbol som står för Chopards kreativitet och deras styrka. I kollektionen dansar diamanterna fritt över urtavlan placerade mellan två safirglas. Klockor från Chopard med dessa lekfulla, fritt virvlande diamanter har vi kunnat se sedan 1993 vilket var året då de som första företag kombinerade boett i stål med diamanter.

Kollektionen har utvecklats under åren och denna utvalda modell med boett i roséguld där sex stenar, infattade i roséguld rullande över urtavlan, är som ett smycke för en kvinnlig handled. Väldesignade timmarkeringar i roséguld gör klockan otroligt lättavläst och den dekorativa gravyren i guilloche-teknik höjer urtavlans utseende.

Boetten är 33 mm i diameter och i den sitter själva hjärtat ett automatiskt (självuppdragande) verk i liten storlek med 42 timmars kraftreserv som passar perfekt för de lite mindre klockorna som trots sin relativt lilla boett kan utrustas med urmakeri på hög nivå. Det midnattsblå vackert fästa läderbandet gör att roséguldets varma ton blir framträdande.

Caroline Scheufele, kreativ chef på Chopard och hjärnan bakom designen, säger ofta att hon tycker att diamanterna är gladare när de är ”fria”. Stenarnas dans är beroende av bärarinnans handledsrörelser och de är därför nästan aldrig stilla.

Text: Britta Rossander