Den ljudlösa Porschen

Porsche Taycan är inte bara fantastiskt attraktiv exteriört, den är också en sportbil som skriver historia. En helt eldriven Porsche, vilket man tidigare bara trodde fanns i fantasin. Succén under 2020 är ett faktum – Taycan blev bemött av entusiaster på ett minst sagt fenomenalt vis. Utseendemässigt visar Taycan tydligt och stolt upp att den är unik i modellprogrammet, mycket av karaktären har den fått behålla från konceptbilen.

Ljusrampen bak knyter samman med deras senaste nya modeller som visar ett läckert avstamp för ett nytt och snyggt design-DNA. Strålkastarna ger fronten ett mycket maffigt och kaxigt utseende som är ett signum för modellen.

Modellen finns i tre versioner: 4S, Turbo och Turbo S, varav den sistnämnda är toppversionen. Den levererar en acceleration 0-100 på enbart 2,8 sekunder. Taycan är förföriskt vacker och mycket speciell i sin helhet. Upplevelsen inger eufori för det är full kraft från allra första början.

Porsche bevisar att kraftfull supersport verkligen kan vara elegant ljudlöst i vasst och snyggt format. Precis som en maffig förbränningsmotor väcker åtrå med sitt ljud och känsla i upplevelse väcker den ljudlösa eldriften en enorm glädje, och framför allt en nyfikenhet och längtan efter att få uppleva den nya elektrifierade eran.

Text: Alexander Ocean

porsche.se