Mat & Dryck

Carnegie Bank

Extraordinärt, Mat & Dryck

VARDAGS CHAMPAGNE

Visst, korka upp en flaska (eller sex) vid högtider, men så här utsökt vin förtjänar att hamna på matbordet mer regelbundet. Champagne kan vara planetens bästa middagsvin. Visserligen dricks champagne rätteligen vid högtider och andra särskilda tillfällen, men det är […]

Mat & Dryck

Elektronik för livsnjutare

”Life’s Good” lyder LG Electronics slogan, och så känns det verkligen när vi checkar in på Hotel At Six vid Brunkebergstorg som har inrett sin exklusiva Masterpiece Suite med de senaste tillskotten i LG SIGNATURE-serien. Vi är här för ett […]

Extraordinärt, Mat & Dryck

Med mod för förändring

Vinhandlaren Samantha Rudd förverkligar sin avlidne fars vision – och hon är inte rädd för att smutsa ner händerna. När Leslie Rudd dog förra året av strupcancer, 76 år gammal, lämnade mat- och vinmagnaten efter sig ett imperium byggt på […]

Mat & Dryck

The Business

Den privata restaurangens uppgång Förmögna middagsgäster längtar efter exklusivare upplevelser och restaurangägarna försöker desperat komma på livskraftiga nya affärsmodeller – mashup har skapat en helt ny restaurangklass. Klockan är sex en fredagskväll i Santa Monica och Blake Johnson befinner sig […]

Mat & Dryck

Sayan Isaksson till Maldiverna

Michelin-kocken gör ett unikt gästspel på Soneva Fushi  Sayan kommer till Soneva Fushi´s Once Upon a Table mellan den 21 och 29 mars där gäster från hela världen får chansen att uppleva stjärnkockens kulinariska mästerverk. Tillsammans med Soneva´s egna team och deras […]

Mat & Dryck

Ristorante Quadri

För sju år sedan restaurerades detta berömda 1600-talsetablissemang till sin forna glans av Raffaele och Massimiliano Alajmo, brödraparet bakom trestjärnigt Michelin-prydda Le Calandre nära Padua. Restaurangen, på andra våningen, fokuserar på det venetianska och italienska köket med fyra avsmakningsmenyer och […]

Mat & Dryck

Salumeria Roscioli

När Bottura besöker Rom är det två ställen han inte kan motstå: Det ena är Salumeria Roscioli, en familjeägd delikatessbutik med bageri och en omtyckt restaurang med utmärkt vinkällare. Det andra är Pipero al Rex, en restaurang med sex bord […]

Mat & Dryck

L’argine A Vencò Friuli

Kocken Antonia Klugmann, född i Trieste, uppmärksammades först på Venissa, Gianluca Bisols restaurang och vinbar på ön Mazzorbo i Venediglagunen. I december 2014 öppnade hon sin egen lilla restaurang med 15 bordsplatser i Dolegna del Collio, i provinsen Gorizia. Hon […]