När Bottura besöker Rom är det två ställen han inte kan motstå: Det ena är Salumeria Roscioli, en familjeägd delikatessbutik med bageri och en omtyckt restaurang med utmärkt vinkällare. Det andra är Pipero al Rex, en restaurang med sex bord […]
Mat & Dryck
Utforska Robb Reports artiklar om mat och dryck med fokus på gourmetmat, exklusiva drycker och de senaste kulinariska trenderna för finsmakare.
L’argine A Vencò Friuli
Kocken Antonia Klugmann, född i Trieste, uppmärksammades först på Venissa, Gianluca Bisols restaurang och vinbar på ön Mazzorbo i Venediglagunen. I december 2014 öppnade hon sin egen lilla restaurang med 15 bordsplatser i Dolegna del Collio, i provinsen Gorizia. Hon […]
St. Hubertus
Allt fler resenärer upptäcker Dolomiterna. Den italienska alpregionen utnämndes 2016 till ett av de 21 främsta resmålen i Robb Reports januariutgåva, och i takt med den ökande populariteten blir det allt svårare att få bord på St. Hubertus, restaurangen med […]
Casa Perbellini
På Piazza San Zeno, i Veronas äldsta stadsdel, har kocken Giancarlo Perbellini skapat en restaurang med 24 platser kring ett öppet kök. Tanken är att det ska kännas som att vara hemma hos kocken, och faktum är att han växte […]
El Brite De Larieto
Belägen i en gräsbevuxen dal nedanför Syddolomiterna ingår den här restaurangen i ett fullt verksamt lantbruk och mejeri som tillverkade regionens första boutique-ost. I kocken Riccardo Gasparis repertoar ingår lufttorkat kött av olika slag, rödbets-dumplings (canerderli) med pepparrotsgrädde och grillat […]
I Banchi
I juli 2015 öppnade kocken Ciccio Sultano vad han kallar för en ”smakernas katedral”, en sammansmältning av bageri, café, vinbar, pizzeria, trattoria och kockskola. Den ligger inte långt från Sultanos 2-stjärniga Michelin-restaurang Il Duomo, i Ragusas historiska stadsdel Ibla. I […]
Ristorante La Madia
Efter en tid på Michelin-belönade restauranger i Piemonte i norra Italien återvände kocken Pino Cuttaia till sin sicilianska hemstad Licata och öppnade denna krog med plats för 40 gäster. På avsmakningsmenyerna finns hans tolkningar av sicilianska klassiker som pinjenötsrökt eller […]
Massimo Botturas Italienska Favoriter
Från det tryffelspäckade norr till det sardellmarinerade söder – Italien är ett paradis för matälskare. Det vet Massimo Bottura – som är en av landets främsta kulinariska begåvningar och driver trestjärniga Osteria Francescana i Modena – kanske bättre än någon […]
Smakfulla investeringar
Från single malt till bourbon, cognac och fatlagrad rom. Här är några av de senaste smaksensationerna varje samlare med ambition bör investera i – innan priserna skjuter i höjden! AV Richard Carleton HackerFOTO MICHAEL BUCKNERSTYLING AMY PALIWODAPLATS THE PACIFIC DESIGN […]
Ett kapitel whiskyhistoria
David C Stewart är en av Skottlands stora maltmästare. Det bekräftas av Balvenie med lanseringen av DCS Compendium Chapter Three (ca 480 000 kr), med fem buteljer utsökt whisky i åldrarna 13–55 år, den äldsta någonsin i destilleriets 130-åriga historia. Endast […]